Photo For Life
av Jonas Thun

Måns föräldrar har här skrivit lite om den situation de har hamnat i när det gäller försäkringar. Medfödda sjukdomar som inte alls går att märka eller ens misstänka under de första levnadsåren borde naturligtvis vara möjliga att försäkra sig mot om försäkringen tecknas som nyfödd. Men så är det inte idag. Som de också skrev kommer det att krävas ganska stora resurser för att Måns ska kunna leva ett så normalt och givande liv som möjligt. Vi kan göra mycket för Måns om vi hjälps åt.

Mitt lilla bidrag handlar om foto. Utöver mitt jobb som lärare arbetar jag ganska mycket som fotograf (www.photography.se) och min förhoppning är att vi alla kan hjälpas åt att intressera personer, sällskap och företag för Photo for Life - ett koncept där jag kommer ut och fotograferar i 1-2 timmar och sedan levererar högupplösta bilder på en DVD som kan användas för förstoringar, publikationer, webbsajter, reklam mm, utan begränsningar i användandet för eget bruk. Samtidigt som bilderna levereras lämnar jag ett inbetalningskort och ber kunden betala in minst 1000 kr till fonden för Måns (114 89 52 - 3). Konstigare än så är det inte.

Vilka kan då använda sig av Photo for Life? I princip alla utom brudpar (att fotografera bröllop kräver 20-30 timmars arbete både före och efter och är en känslig situation som inte går att rekonstruera) - till exempel:

- Företag som behöver miljöbilder eller personalporträtt till trycksaker, webb eller reklam.

- Fester och andra träffar där alla går samman om ett bidrag och i gengäld får ett gäng härliga festbilder.

- Golfspelare eller andra idrottare (där det inte är så lätt att ta egen kamera med sig ut). För en grupp behöver ju inte kostnaden bli särskilt stor per person.

- Familjer som bara vill ha en stor mängd bilder av hög kvalitet på sina lekande barn, sitt hus eller sina bilar/motorcyklar.

- Mäklare som vill ha professionella bilder av sina objekt.

- Klubbar som vill ha hjälp att föreviga en träff, t ex bil- och MC-klubbar men även andra.

- Hittar du en bild i min portfolio som du gärna vill ha förstorar jag den till dig för ett liknande bidrag till Måns fond.

Ni förstår alldeles säkert tanken och kan garanterat komma på många ytteligare tillfällen där Photo for Life kan passa in. Är ni intresserade eller vill förmedla en kontakt så hör av er direkt! Gör gärna släkt, vänner, arbetskamrater och andra bekanta uppmärksamma på möjligheten. Hoppas vi ses, tack så länge!

Thun Photography
Bullerbygatan 10
271 55 Ystad
0411-66677
0733-766677
info@photography.se
www.photography.se